HTML

A blogról

Ez egy ilyen mindenféle témába belemenő, amihezéppkedvemvan, ahogyéppkedvemvan, amitetszik, amirőlbeszélniakarok, amieszembejut, amiengemérdekel, amititeketérdekelhet, amirőlvéleményemvan, amirőlvéleményeteklehet, amitmegszeretnékmutatni jellegű blogdolog.

Linkblog

Miért inkább bal, mint jobb?

2008.10.13. 05:19 :: trashblogger

Nem szoktam kifejteni sehol a politikai nézeteimet vagy az erről való gondolataimat, de most itt a remek alkalom, és vitaindító.

Miért inkább bal, mint jobb?

Ha megkóstolunk két ételt, és nem tudjuk megállapítani, hogy melyik a jobb, akkor kénytelenek vagyunk többet kóstolni belőle. Na politikában ez olyan, mintha két különböző kutya szxrját próbálnánk meg rangsorolni, és normális keretek között valójában értelmetlen. De ha muszáj, akkor úgy tudok különbséget tenni, hogy nagyobbat harapok, és a szélsőségeket veszem alapul.

Egészen egyszerű a dolog: eltekintve a történelem során mindkét oldalon fellépő elmebeteg diktátoroktól, a számomra leglényegesebb különbség bal és jobb között az, hogy a szélsőbaloldal eszmeiségének nem szerves része a fasizmus, a  rasszizmus, a sovinizmus, és ezek következményeként a népírtás. Számomra ez a tény bőven elég a választáshoz, bár hozzá kell tenni, hogy Magyarországon a két nagy párt között semmi érdemi különbséget nem látok.

Kicsit finomabbra véve a figurát: nem értem, hogy egy globalizált világban miért kell nemzetegységre törekedni, amikor a hagyományok ápolását ígysem úgysem tiltja senki, sőt, szükség is van rájuk, pont azért, mert ettől színes a világ. Én nem akarok, és nem is lehet egy olyan országban élni, amelyben az elvakult hagyományőrzők kiírtanának mindent, ami nem a magyarság ősi kultúrájából származtatható, ugyanis azzal egyhangúvá válna az élet.

Szólj hozzá!

Címkék: politika különvélemény különbség ellentét

A bejegyzés trackback címe:

https://trashblog.blog.hu/api/trackback/id/tr44710794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása