HTML

A blogról

Ez egy ilyen mindenféle témába belemenő, amihezéppkedvemvan, ahogyéppkedvemvan, amitetszik, amirőlbeszélniakarok, amieszembejut, amiengemérdekel, amititeketérdekelhet, amirőlvéleményemvan, amirőlvéleményeteklehet, amitmegszeretnékmutatni jellegű blogdolog.

Linkblog

A rendőrség a Westendnek ugrál

2008.11.08. 23:03 :: trashblogger

Múlt hét pénteken több helyen említést kapott a Negyedik Köztársaság mp3 kísérletnek nevezett akciója, melynek keretei között változó becslések szerint 300-400 ember töltötte le előre a szervezet weboldaláról ugyanazt a feladatokat tartalmazó körülbelül 36 perces mp3 file-t, és a Nyugati téren este 18 órakor dudaszóra egyszerre kapcsolták be mp3 lejátszójukat, és követték az elhangzó utasításokat. Erről az eseményről már sok helyen megemlékeztek, a poszt alján néhány linket találhattok róla, de most nem erről szeretnék írni. Múlt pénteken a WestEnd biztonsági őrei a magánterületen történő rendzavarás(?) miatt kiterelték a középső ajtón a tömeget, és kihívták a rendőrséget is. A rendőrség kijött, igaz, az emberek nagy része már elsétált a helyszínről addigra, néhány igazoltatáson kívül többet nem tehettek.

Erre a hétre ismét megmozdulást hírdetett a 4K, mégpedig már múlt hét pénteken a WestEnd előtt megígérték a résztvevőknek, hogy egy hétre rá visszavágunk. El tudom képzelni, hogy a WestEnd biztonsági őreinek mekkora stresszben telt a pénteki napja, ám ezúttal a 4K kizárólag hírlevélben szerveződött, és a weboldalukon sem helyeztek el információt a visszavágó mikéntjéről. Az eseményre pedig nem pénteken, hanem szombaton került sor végülis, 17.00-kor volt a találkozó a Lehel téri templom előtt. Körülbelül 100-150 fő gyűlt össze, és szóban hangzott el az aznapi játék menete. Beszivárogtunk a WestEndbe, nem egy csapatként tömörülve, a feltűnést kerülve, majd mindenki egy meghatározott részére sietett az épületnek, ahol adott jelre - néhány furcsa fejfedőben közlekedő egyént megpillantva - mindenki 3 percig megfagyott. A biztonsági őrökön már előre lehetett látni az aggodalmat, és természetesen nem tudtak mit kezdeni a helyzettel, a megfagyást követően legalább másfél percig le sem esett nekik, hogy mi történik. A fagyás után ismét kiment a csapat a középső ajtón, és megálltunk a lépcsők előtt, ahol a múltkorihoz hasonlóan "WestEnd, köszönjük!" kiáltásokkal nyomatékosítottuk a multkori játék félbeszakítása miatti nemtetszésünket. A biztonságiak hamar sorfalat álltak az ajtóban, kifele könnyű volt, visszajutni már egy tömegben nem sikerült volna. Erről látható is a fotó, sajnos a telefonom csak ilyen minőségre képes. (Jobbról balra az első 6 alak biztonsági.)

Eddig semmi meglepő nem volt a dologban, bent semmi probléma nem volt, mert rá sem jöttek igazán, hogy mi történik, kint pedig már aktualitása nem volt a jelenlétüknek, mert véget ért a játék. Még bő 15 percet téblábolt ott mindenki, majd elkezdtek szétszéledni az emberek, nem maradt szinte senki. Mentünk mi is, és már az épület végénél tartottunk nagyjából, amikor rendőrségi hangjelzést hallottunk a hátunk mögül. Egy rendőrségi kisbusz, és két járőrkocsi vonult ki a helyszínre, amikor már nagyjából senki nem volt ott. Ez pedig igazán elgondolkodtatott engem. A biztonságiak nyilvánvalóan akkor hívták ki őket, amikor a szerveződést meglátták a középső bejárat előtt, más kérdés, hogy az már a vége volt, mintsem a dolog eleje. És nagyon szeretném, ha valaki elmondaná nekem, hogy mi hangzott el a "segélykérő" telefonban, amikor kihívták a rendőröket. Hogy tömeg van az épület előtt, és aggódnak? És pláne miért vonul ki két járőrkocsi, és egy kisbusz? Amikor még egyetlen 4K eseményen sem tudtak senkit eljárás alá vonni, hiába igazoltatgatták nagy hévvel a jelenlévőket, ugyanis semmit nem követtek el. Érdekes, hogy a rendőrség munkájáról kb. olyasmit lehet jobbára olvasni, hogy a fontosabb hívásokra is csesznek kimenni, ám ha a WestEndből hívják őket, akkor kvázi ok nélkül is egy kisebb csapat jelenik meg 10 percre rá.
Szeretném azt látni, hogy kevésbé izgalmas - ám tizenévesek igazoltatásánál jóval bonyolultabb - hívásokra is nagy erőkkel vonul ki a rendőrség, és nem kellene azt érezni lépten nyomon, hogy tényleg ott vannak csak, ahol semmi szükség rájuk, ám ha mégis lenne, akkor persze nincsenek sehol.

 

Végül az ígért elmúlt akcióról készült (video)beszámolók:
http://www.zoom.hu/cikk.php?cikk=30370#
http://www.zoom.hu/cikk.php?cikk=30372#tv
http://www.stop.hu/video/?id=550
http://nol.hu/belfold/tobb_szaz_embert_megmozgato_provokaciok_a_belvarosban
https://www.youtube.com/watch?v=hWXrK-4-q80

Szólj hozzá!

Címkék: játék rendőrség szánalmas biztonsági őr westend negyedikkoztarsasag

A bejegyzés trackback címe:

https://trashblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4757881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása